torstai 5. lokakuuta 2017

Aamun ajatuksia!

Sinertävä dieselsavu väreili hitaasti valkenevassa aamussa. Heräilevän tietyömaan koneet kävivät paikallaan lämmitäkseen. Uusi hieno liikenneympyrä oli melkein valmis. Kävelin sauvojen kanssa uutta asfalttia ja ylittäessäni tietä tuli vastaani mies. Valkea kypärä ja työasusteet kertoivat kyseessä olevan työmaan johtoportaan edustaja. Ystävällinen hyvän huomenen toivotus ja kommentti sauvomisen helppoudesta uudella päällysteellä. Ystävällinen tapaaminen. Lienevät kesänmittaan huomanneet vanhan äijän usein  kävelevän ja tarkkailevan työmaan elämää.
Pieni Uuraisten kunnan keskusta on nyt saanut todella hienon uuden risteysalueen liikenneympyröineen.
Tullessani kotiinpäin kohtaa ystävän koiransa kanssa. Juttelemme hänen kanssaan elämän menosta.
Kuinka merkittävää onkaan kohtaaminen meidän ihmislasten elämässä. Kohtaamisen syvyys voi olla eritasoinen, mutta jo ihan arkipäiväinen tapaaminen, ystävällinen juttelu, jopa hymy ja hyvänhuomenen toivotus tuovat iloa elämään.
Olen iloinen siitä, että olen saanut viimeisen parin vuoden aikana kohdata useita ihmisiä syvemmässäkin mielessä. Jokainen yhteinen matka lähimmäisen kanssa kohti parempaa itsetuntemusta on minulle arvokas ja kiitollisuutta herättävä. On valtava etuoikeus ja kunnia saada jakaa jonkun ihmisen elämää ja yhdessä hänen kanssaan etsiä lähtökohtia parempaan elämänhallintaan.
Vanha Testamentin suuri kärsijä Job, kärsimystensä keskellä, huutaa kunpa joku kuunteleisi minua. Se on meidän tarpeemme myös. Vaikka Jobilla oli ympärillään kolme ystäväänsä, niin hän ei kokenut tulevansa kuulluksi. Ei hän kaivannut neuvoja eikä varsinkaan syytöksiä ja parannuksen kehoituksia. Kuuntelijaa hän kaipasi. Ihmistä, joka vain kuulisi ja jakaisi sitä kuormaa mikä nyt elämää varjostaa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti